18 Nisan 2024

EzineTürk

Haberin Doğru Adresi

Ülkemizin aydınlık yarınları, hiç kuşkusuz ülkenin geleceği olan gençlerimizi yarınlara en iyi şekilde hazırlayan vefakar öğretmenlerimiz sayesinde mümkün olacaktır. Öğretmenler sadece belli bir dersi, sadece belli bir bilim dalını öğretmez. Öğretmenler aynı zamanda, hayatın dönüşümünde çocuklarımıza ve gençlerimize rehberlik yapan ve rol model olarak alınan kişilerdir.

Bize millî ve manevi değerleri aktaran, evrensel doğruları öğreten, aidiyetimizi güçlendiren, bilginin şekillendirdiği dünyada bizi rekabete hazırlayan ve toplumun damarlarına nüfuz etmiş olan öğretmenlerimiz ve öğretmenlerimizin yaptığı işler sadece sınıfla, okulla sınırlandırılamaz. Onların Anadolu’nun en ücra köşelerinde başlayan maceralarının bin bir ağır şartlarda nasıl bin bir renkli öykülere taşındığını hepimiz yakın biliriz ve şahitlik etmişizdir.

“Öğretmenler, yapıcı ve yaratıcı, özverili, çevreye güven ve inanç veren, içi insan sevgisiyle dolu kişilerdir. öğretmenlik mesleğini diğer mesleklerden ayıran en önemli özellik, malzemesinin  ve meyvesinin insan olmasıdır. insanın insan olma vasfını ön plana çıkaran şey ise eğitim ve kültürdür. dolayısıyla öğretmenler ömür boyu öğrenen ve öğreten olmak gibi bir ayrıcalığa sahiptir.

Aydınlığın simgesi, toplumun yol göstericisi öğretmenlerimizin bu özel gününde,  öncelikle ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygıyla, rahmetle anıyor, emekli öğretmenlerimize sağlık, esenlik temenni ediyor, göreve yeni başlayan öğretmenlerimize üstün başarılar diliyor, gençlerimizin ve çocuklarımızın daha iyi eğitim almaları için gayret gösteren bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyorum.”

 

YILMAZ KONCA

EZİNE ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ESNAF ODASI BAŞKANI

 

About Post Author