19 Nisan 2024

EzineTürk

Haberin Doğru Adresi

Yılmaz Konca’nın “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Mesajı

Ezine Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yılmaz Konca, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Yılmaz Konca “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla yayınladığı mesajda, bağımsızlığı karakter olarak benimseyen bir ecdadın torunları olduklarına vurgu yaparak, 15 Temmuz darbe kalkışmasının, Türkiye Cumhuriyeti’nin karşılaştığı en büyük ihanetlerden biri olduğunu ifade etti.

Başkan Konca mesajında şu ifadelere yer verdi.

“717 yıl önce Söğüt’te, 563 yıl önce İstanbul’da, 102 yıl önce Çanakkale’de vatan ve millet sevgisiyle gözünü kırpmadan siperlerden siperlere kahramanlık taşıyan bir neslin evlatlarıyız. Toprağımızın birliği, insanlarımızın kardeşliği, ülkemizin huzuru adına, genciyle yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle vatan sevgisini canından öte sayan bir neslin mirasçılarıyız. 15 Temmuz kanlı darbe teşebbüsü sırasında yaşananlar, milletimizin asırlar öncesinden bugünlere bağımsızlık uğruna verdiği mücadelenin aynasıdır. Hiçbir silah yoktur ki bir milletin inancı, azmi ve kararlılığı karşısında yenilmesin, hiçbir kötülük yoktur ki demokrasi ve bağımsızlık uğruna her şeyi göze almış bir milletin karşısında diz çökmesin.

15 Temmuz’da vatan, demokrasi ve bağımsızlık uğruna mücadele veren kahraman insanımız asırlar öncesinde olduğu gibi yine aynı kararlılıkla yaşadığı toprakları ve şanlı tarihini korumanın, istikbalinin yegane unsuru olduğunu tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimiz, bu ülkeyi bölmek isteyen vatan hainlerine layıkıyla cevabını vermiştir.

40 yıldır Ülkenin en önemli kurumlarına sızmış hainlerin saltanat meftunluğu uğruna nasıl da en acımasız birer katil olduğunu o gece hep birlikte gördük. Aziz milletimiz, söz konusu vatansa ucunda ölüm olsa ne fark eder diyerek hainlerin üzerine yürümüş, tankları ve F-16’ları durdurmuştur. Çanakkale’de birlik ve beraberlik örneği vererek dünyaya nam salan kahraman milletimiz, o gece de demokrasisinden, birlik ve beraberliğinden, bölünmez bütünlüğünden asla taviz vermeyeceğini göstermiştir.

Bu cennet vatanın kahraman evlatları, bütün terör örgütlerine karşı aynı ruh ve anlayışla birliğini, bağımsızlığını ve demokrasisini korumaya devam edecektir. Rabbim vatanımıza kast eden hainlere fırsat vermesin.

O günleri yaşadık ve gördük. Böyle bir ihanetle bir daha karşılaşmamak için 15 Temmuz ihanetini unutmamalı ve unutturmamalıyız. O gece, bir ve beraber olduğumuz sürece neleri başarabileceğimizi bütün dünya gördü. Bu coğrafyada ebediyen yaşamamızın tek yolu; hain darbeyi püskürten birlik ruhunu ilelebet yaşatmaktır. Temennimiz bu ruhun hep canlı kalmasıdır.

Bu vesileyle, bağımsızlığımız ve demokrasimiz uğruna mücadele veren 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum.”

 

About Post Author