18 Nisan 2024

EzineTürk

Haberin Doğru Adresi

“1915 Bir Hilal Uğruna” Gösterimi, Tarihi Hamidiye Tabyaları’nda Sahnelendi

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nın ‘1915 Bir Hilal Uğruna’ adlı müzikal tiyatro

 

gösterisi, 10 Ağustos Anafartalar Zaferi’nin 102’nci yıldönümü etkinlikleri kapsamında yeni restore

 

edilen Tarihi Anadolu Hamidiye Tabyası’nda sahnelendi.

 

Çanakkale’de 10 Ağustos Anafartalar Zaferi’nin 102’nci yıldönümü etkinlikleri, Conkbayırı’ndan sonra, Anadolu Hamidiye Tabyası’nda devam etti. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı organizasyonuyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü bünyesindeki sunumunda 450 kişilik ekibin yer aldığı ‘1915 Bir Hilal Uğruna’ adlı müzikal tiyatro gösterisi, restorasyonu yeni tamamlanan Barbaros Mahallesi’ndeki Tarihi Anadolu Hamidiye Tabyası’nda sahnelendi.


Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Anafartalar Zaferi’nin yıl dönümünde Çanakkale ruhunu yaşatmak için çalıştıklarını söyledi.

Kaşdemir, şöyle konuştu:

“Bu akşam, bu tarihi mekanda, bu güzel ortamda ‘Bir Hilal Uğruna’ isimli çok güzel ve büyük projeyle insanımızın karşısına çıkıyoruz. Gösteri, Çanakkale ruhunun ortaya çıktığı, insanların kalbine nakşolacak bir gece olacak. Tarihi Alan Başkanlığı olarak Çanakkale ruhu neredeyse biz orada varız. Çanakkalelilerin, Çanakkale’nin iyiliği neredeyse Tarihi Alan Başkanlığı olarak oradayız. Çanakkale’yi hep beraber daha ileriye götürmek adına buradayız ve çalışacağız.”

Kaşdemir, Çanakkale’yi henüz görmemiş vatandaşları kente beklediklerini ifade etti.
Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşu, İstanbul’un Fethi, Balkan Harbi ve Çanakkale Savaşlarının anlatıldığı gösterimi,  Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Celal Sel’in yanı sıra yaklaşık 5.000 kişi izledi.

About Post Author