Ezine Peynirciler Derneği Başkanı Ali Kahrıman, Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj yayınladı.
Kahrıman mesajında şu ifadelere yer verdi.
Mevlid Kandili’nin olduğu bu gece Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in âlemleri şereflendirdiği gecedir. Peygamberler zincirinin son halkası olan Peygamberimizin doğumu, insanlık tarihinin en önemli olayıdır.
Ülkemizin ve milletimizin her zamankinden daha çok birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe ihtiyaç duyduğu bugünlerde, mübarek gecelerin birer fırsat olarak değerlendirilmesi gerekmektedir. Peygamberimizin getirmiş olduğu ilahi mesajı iyi anlamak, eşsiz ve örnek olan güzel ahlakını özümsemek, İslam âleminin ona duymuş olduğu içten ve samimi sevgiyi gönüllerden sözlere ve toplumsal bilince aktarmak bu mübarek geceler için önceliklerimizden olmalıdır.
Herkesin rahmet ve mağfiret umarak kendince yapacağı ibadet ve yalvarışlar, umulur ki bizim için hayırlı gelişmelere vesile olur. Dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan sıkıntıların giderilmesi yolunda olumlu kapılar açılır.
Bu vesile ile başta Ezine’li ve Çanakkale’li hemşehrilerimiz olmak üzere, aziz Milletimizin, tüm İslam âleminin kandilini tebrik ediyor, ülkemiz başta olmak üzere, tüm insanlık için hayırlı gelişmelere vesile olmasını diliyoruz.”
