14 Şubat 2025

EzineTürk

Haberin Doğru Adresi

AYHAN GİDER ; “ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ CUMHURİYET’E GİDEN YOLUN EN ÖNEMLİ DÖNÜM NOKTASIDIR”

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Deniz Zaferinin 109. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Gider mesajında şunları söyledi ;

“Çanakkale, 1915’ten bu yana milletimizin, en zorlu süreçlerde dahi kendisine mücadele gücü veren bir hissiyatın adı olmuştur.

Şanlı milletimiz, bu hissiyat ile işgale karşı ‘dur’ deme gücünü kendisinde bulmuş ve dehasıyla Çanakkale’de mutlak bir zaferi tesis eden Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı vererek Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmıştır.

Çanakkale’yi ve Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak ve yüceltmek, kalbi al bayrağımızla atan her bir ferdin en mukaddes görevidir.

Şanlı ordumuzun gösterdiği direnişle, üzerinde yaşadığımız toprakları vatan yapan ve Cumhuriyet’e giden yolun en önemli dönüm noktası olan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’uncu yıldönümü vesilesiyle; başta Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Bu kapanacak 0 saniye