14 Şubat 2025

EzineTürk

Haberin Doğru Adresi

BAŞKAN ŞARLAN, 25 BARO BAŞKANI İLE ORTAK AÇIKLAMA YAPTI ; ““AVUKATLAR KEYFİ UYGULAMALARA MARUZ BIRAKILAMAZ”

Çanakkale Baro Başkanı Bülent Şarlan, İzmir’de düzenlenen Ege-Marmara-Akdeniz Genişletilmiş Bölge Baro Başkanları Toplantısına katıldı.

Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, İzmir Barosu ev sahipliğinde düzenlenen Ege, Marmara ve Akdeniz Genişletilmiş Baro Başkanları Toplantısına katıldı. 25 Baro Başkanı, 7 maddelik sonuç bildirgesiyle yargı bağımsızlığına ve avukatların sorunlarına dikkat çekerken, yargıya müdahalenin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, düzenlenen toplantı ve sonuç bildirgesine ilişkin yaptığı açıklamasında “Baro başkanları ve hukukçular olarak Türkiye’nin evrensel hukukun tüm usul ve kurallarıyla uygulandığı çağdaş bir ülke olmasını arzu ediyoruz. Barolar şu anda adalet ve hukuk devletinin garantisi durumundadır” dedi.

BARO BAŞKANLARI: “AVUKATLAR KEYFİ UYGULAMALARA MARUZ BIRAKILAMAZ”

Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, yapılan ortak açıklamayla ilgili değerlendirmede bulunarak, Avukatların, görevleri esnasında keyfi uygulamalara maruz bırakılmasından rahatsızlık duyduklarını, meslektaşlarının yaşadığı mağduriyetlerin her geçen gün arttığına dikkat çekmek istediklerini, Avukatların meslek hayatında yaşadığı ve sürekli hale gelmeye başlayan her türlü keyfi uygulamaya karşı birlikte hareket etmeye söz verdik” dedi. Şarlan, Baroların, Avukatların lehine önemli girişimlerde bulunduğunu, Adalet Bakanlığının stajyer avukatların maaş alamayacağına dair görüşünü ise benimsemediklerini belirtti.

 

Bu kapanacak 0 saniye