ÇTSO Enterprıse Europe Network (EEN)- Avrupa İşletmeler Ağı (AİA) Konsorsiyumu Ulusal Toplantısına katıldı.
Avrupa İşletmeler Ağı (AİA) Ulusal Toplantısı, Türkiye’nin bütün bölgelerinden gelen Konsorsiyum temsilcilerinin katılımları ile Gaziantep Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.
31 Ocak 2018 tarihinde Gaziantep Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, AB Türkiye Delegasyonu Ataşesi Laura Zampettı, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir, KOSGEB AB ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Necati Günaydın, KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Dr. Sadık Gözek ile Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası adına Proje Uzmanı Gökhan Doğru ve Türkiye’de faaliyet gösteren tüm Avrupa İşletmeler Ağı Konsorsiyum üyeleri katıldı.
Açılış konuşmalarını yapan Konsorsiyum yetkilileri; küreselleşen dünya ekonomisinde zorlu rekabet koşullarının şirketleri yeni arayışlara ve yeni üretim modellerine zorladığını belirtilerek, bu zorlu rekabet koşullarında şirketlerin ve firmaların ayakta kalabilmelerinin yolunun inovasyondan geçtiği, rekabet ve inovasyon arasında doğru bir ilişki olduğu, inovasyonun rekabeti arttırırken artan rekabetinde inovasyonu tetiklediği, bu döngünün hem ülkelerin hem de şirketlerin büyümesine büyük katkı sağladığı, Avrupa İşletmeler Ağı projesinin KOBİ’lere ve şirketlere kendilerini büyütmesi için bu anlamda büyük destekler verdiği ifade edildi.
Konsorsiyumda, 54 ülkede 600’den fazla ofis ve irtibat noktasının olduğu belirten yetkililer, 4 bin 500’den fazla uzmanla ve 2 milyondan fazla KOBi’yle işbirliği sağlandığını, Avrupa ve Dünya’daki en büyük iş destek ağı olduğu, Avrupa Birliği’nin, KOBİ’lerin ve girişimciliğin geliştirilmesi amacıyla uyguladığı rekabet edebilirlik ve yenilik çerçeve programı 2015-2020 yılları için toplam 3,6 milyar Avro’luk bütçesi ile en büyük çerçeve programlarından birisi olduğu belirtildi.
Avrupa İşletmeler Ağı kapsamında kurulan yeni yapılarla desteklenen projeler ve aktarılan fonlar itibariyle şu ana kadar Türkiye’nin toplam 10 buçuk milyon Avro değerinde kaynak ile 38 ülke arasında 7’inci konumda olduğunu kaydedilerek, 38 ülkenin 28’inin AB üyesi ülkeler olduğu vurgulandı.
Açılış konuşmalarının ardından, Avrupa İşletmeler Ağı kapsamında gerçekleştirilen, Finansal Kaynaklara Erişimde AİA Araçları, İş Birliği Süreçleri ve Çıktılar (PA&ASO), Profil Hazırlama, İş Görüşmesi Organizasyonu, Finansal Raporlama, EIMC (Enhancing Innovation Management Capacity) ve KAM ( Key Account Manager) ile EUREKA projeleri hakkında uzmanlar tarafından sunumlar yapılarak AİA Ulusal Konsorsiyum toplantısı sona erdi.