29 Mart 2024

EzineTürk

Haberin Doğru Adresi

????????????????????????????????????

ÇTSO YÖNETİMİ SİNERJİ TOPLANTILARINDA 15 NO’LU MESLEK GRUBU İLE BİR ARAYA GELDİ

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, ağırlıklı olarak seyahat acenteleri, yolcu taşımacılığı ve kargo sektörlerinde faaliyet gösteren 15 no’lu Meslek Grubu Üyeleri ile sektörde yaşanan gelişmeler ve sorunları görüşmek üzere bir araya geldi.

ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirilen Meslek Grubu toplantısına Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Başkan Yardımcısı Fahrettin Ersoy, Yönetim Kurulu Üyesi Semih Toprak, 15 no’lu Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Hakan Doğan Kayalı, Meclis üyeleri Ahmet Çelik ve Armağan Aydeğer,  Meslek Grubu üyeleri, Ercan Başarır, Ender Erim, Erdem Keleş, Esra Kurt, İkbal Akça, Mehmet Kutluboğa, Muzaffer Erdaş ve Genel Sekreter Sema Sandal ile Komite sorumlusu İlbilge Gezer hazır bulundu.

“ÇANAKKALE’YE GELEN NİTELİKLİ TURİST SAYISINI ARTTIRMALIYIZ”    

Meslek Grubu toplantısının açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Çanakkale turizm açısından her türlü ihtiyaca cevap verebilecek potansiyele sahip bir destinasyon. Bizler iş insanları olarak elimizdeki bu cevheri en iyi şekilde işleyip iyi bir pazarlama stratejisi ile en yüksek katma değeri oluşturmalıyız. Farklı alternatif turizm destinasyonlarını geliştirmeliyiz. Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığımızın bu kapsamda bölgemizin “Dalış Turizmini” geliştirici projesi yapması memnuniyet verici. Bölgemizde turizm sezonunun uzatılması için “Batık Dalışı” çok önemli bir alternatif, Valiliğimizin himayelerinde farklı alternatifler üzerinde çalışıyoruz. İnşallah 2020 sezonunda Çanakkale’de dalış turizmi konusunda önemli gelişmeler yaşanacak. Nitelikli turistin bölgemize gelerek esnafımızdan alışveriş yapması turizm hedeflerimiz arasında yer alıyor. Kruvaziyer ve yat turizmi burada bir adım öne çıkıyor. Kepez limanımızı bu anlamda biraz daha efektif kullanmalı ve boğazdan geçen kruvaziyer gemiler için uygun zemin hazırlamalıyız. Bu destinasyonlarımızı ön plana çıkarmak ve uluslararası düzeyde tanıtımını sağlamak için dünyaca bilinirliği olan fuarlarda tanıtımlarını yapmalıyız. Ancak bunun maliyetini tek bir kurumun üzerine yıkmadan kendi içimizde imece usulüyle halletmemizin en doğru seçenek olduğuna inanıyorum” dedi.

Toplantıya katılan sektör temsilcileri tarafından, Gelibolu Yarım adasına yapılan ziyaretlerin, Troya Ören Yeri’ne de yapılarak bölge ekonomisine katkısının arttırılabileceği, Troya ziyaretinde Ören Yeri ve Müze için tek bilet uygulamasının geliştirilmesi, Çanakkale’ye gelen tur otobüslerinin otopark sorununun çözülmesi, Çanakkale’de faaliyet gösteren tur operatörleri için bir platform oluşturulması, seyahat acentelerinin otobüslerine GESTAŞ tarafından geçiş önceliği verilmesi, Çanakkale’de parmak izi hizmeti dahil vize işlemlerine imkan sağlanması, Anzac günlerinde her yıl azalan ziyaretçi sayısının arttırılması amacıyla lobicilik faaliyetleri yapılması,  Kepez sahil şeridinin Çanakkale Kordon ile bağlantısının tamamlanarak bu alanda yürüyüş ve bisiklet yolları oluşturulması, sertifikasız acentelik faaliyetleri gösterenlerin engellenmesi amacıyla denetimlerin sıklaştırılması, sektörde yaşanan personel sıkıntısı ile ilgili yabancı işçilerin resmi olarak sürece dahil olmaları konusunda bürokrasinin azaltılması, kolaylaştırıcı olunması ve dalış turizminin geliştirilmesi konularını gündeme getirerek çözüm önerileri sunuldu.  

About Post Author