Ezine MYO’da “Türk Tarihinde Kadının Yeri ve Önemi” Konferansı
Ezine MYO’da ÇOMÜ Öğretim Görevlisi Nursen Gökkuş’un konuşmacı olarak katıldığı “Türk Tarihinde Kadının Yeri ve Önemi” konulu konferans düzenlendi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine bağlı Ezine Meslek Yüksek Okulunda (MYO) Öğretim Görevlisi Nurşen Gökkuş’un konuşmacı olarak katıldığı, “Türk Tarihinde Kadının Yeri ve Önemi” konulu konferans düzenlendi.
Okulun Yahya Çavuş Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe Ziraat Fakultesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Nuray Mücella Müftüoğlu, Okul Müdürü Yrd. Doç.Dr. Mehtap Özden, ÇOMÜ Türk Dili Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Feridun Hakan Özkan, Bayramiç MYO Müdürü Yrd.Doç.Dr. Nazan Arifoğlu, Yrd.Doç.Dr. Taner Gök, Bayramiç MYO Müd.Yrd. Selçuk Birer, Bayramiç MYO Müdür Yrd. Mustafa Öğütçü, okulun idari ve akademik personeli ile öğrenciler katıldı.
Konferans’ta Öğretim Görevlisi Gökkuş, Türk Tarihinde Kadının yaşamın her alanında erkeklerle eşit haklara sahip olduğunu ve kadının Türk tarihinde kadın erkek ayırımının olmadığını belirtti. 7.000 yıllık Türk Tarihinde kadının her zaman erkeğiyle birlikte ön planda yer aldığına dikkat çeken Gökkuş, Türk Kadını devlet yönetiminde her zaman söz sahibi olmuş ve devlet yönetimine katıldığını söyledi.
Tarihin her döneminde Türklerin kadına verdiği öneme dikkat çeken Gökkuş, kadınların Türk Tarihindeki Devlet Yöneticiliğinden örnekler verdi. Osmanlı’nın kuruluş yıllarında ve eski Türklerde kadınların hayatın her alanında ve devlet yönetiminde bir çok haklara sahip olduğunu belirten Gökkuş, kadınların devlet idaresinde ve yönetiminde kocasının hep yanında yer aldığını ifade etti.
7.000 yıllık Türk tarihinde kadınların hukuk ve yaşam önünde erkeklerle eşit haklara sahip olmasına rağmen dünyanın çoğu ülkesinde kadınların ikinci sınıf insan muamelesi gördüğünü ve erkeklerin sahip olduğu haklara ancak yakın tarihimizde sahip olmaya başladıklarını söyledi.
Konferansın sonunda Gökkuş’a Ezine MYO Müdürü Özden tarafından hediye ve plaket takdim edildi.