Ezine’de 2 Şubat Cumartesi günü aşırı yağış nedeniyle su seviyesi yükselen Karamenderes çayında akıntıya kapıldıktan sonra bulunan araçtan cesedi çıkmayan 16 yaşındaki lise öğrencisi Barış Kurt’un cansız bedenine arama çalışmalarının 20. gününde ulaşıldı.
İlçede 2 Şubat gecesi akıntıya kapıldıktan sonra kaybolan ve 4 Şubat’ta sudan çıkartılan otomobilin ön sağ koltuğunda oturduğu öğrenilen Barış Kurt’u arayan ekipler, cesedi olay yerine 3 kilometre uzaklıkta, Karamenderes ile Akçin çaylarının kesiştiği noktaya 100 metre mesafede buldu.
Jandarma Genel Komutanlığı Arama ve Kurtarma (JAK) ekiplerince 3,5 metre derinlikte ve kıyıya 2 metre mesafede kuma saplanmış halde bulunan Barış Kurt’un cenazesi, savcının incelemesinin ardından ambulansla Ezine Devlet Hastanesi morguna götürüldü.
Barış Kurt’un cenazesi burada yapılan işlemlerin ardından Bursa Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
Arama çalışmalarını takip eden öğrencinin ailesi, yakınları ve öğrenci arkadaşları, öğretmenleri ve çok sayıda vatandaş hastane önüne geldi.
Olay Nasıl Meydana Geldi
Ezine’de 2 Şubat Cumartesi akşamı saat 21.30 sıralarında lise öğrencileri Ferhat Çil (16), Batuhan Kızıl (16), Mehmet Yalçın (16) ve Barış Kurt’un içinde bulunduğu 17 AAC 010 plakalı otomobil, Akköy geçidinde yağış nedeniyle yükselen Menderes Çayı’nın sularına kapıldı. 4 Şubat Pazartesi akşamı saat 18.00 sıralarında derede bulunan otomobil, kıyıya çıkarıldı. Otomobilde Ezine Celalettin Topçu Anadolu Lisesi 2’nci sınıf öğrencileri Ferhat Çil ve Batuhan Kızıl ile Çanakkale Sosyal Bilimler Lisesi 1’inci sınıf öğrencisi Mehmet Yalçın’ın cansız bedenleri bulundu. Barış Kurt ise bulunamadı.
Daha fazla
EZİNE VE BİGA’DA JANDARMANIN UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA 4 KİŞİYE GÖZALTI
400 Istakoz Gelibolu Sualtı Parkı’ndaki Tarihi “HMS Majestic” Batığına Bırakıldı
“Yeşil Deniz Endüstrisi Ar-Ge, Test ve Eğitim Merkezi” İçin Odak Grup Toplantısına Gerçekleştirildi