11 Şubat 2025

EzineTürk

Haberin Doğru Adresi

İSTİKLAL MARŞINI KABULÜNÜN 98. YILDÖNÜMÜ EZİNEDE TÖRENLE KUTLANDI

İstiklal Marşının Kabulünün 98. Yıldönümü dolayısıyla Ezine Celalettin Topçu Anadolu Lisesinde  İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi.

Okulun konferans salonun gerçekleşen etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve öneminin belirten konuşmayı, okulun rehberlik öğretmeni Gülşah Maraş Taşkın yaptı. Taşkın konuşmasında “Öyle bir şiir ortaya çıkmıştır ki bu şiir, bir ulusun trajik bir anda, var olup olamama noktasında ihtiyaç duyduğu sonsuz güce ve her türlü değeri taşımaktadır” dedi.

Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve ve İstiklal Marşının kabulü ile ilgili video izletiminin ardından, okul öğrencisi Enes Yakar tarafından “Zulmü Alkışlayamam” adlı şiir okundu.

“İstiklal Marşı” isimli oratoryo gösteriminin ardından, okul öğrencilerinden İrem Yakın tarafından “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiir okundu.

Program “Bir Gazinin Verdiği Ders” adlı oyunun sergilenmesi ile sona erdi.

Törene Kaymakam Ali İkram Tuna, Askerlik Şubesi Başkanı Per.Atğm. Eyyüp Ağaoğulları, Milli Eğitim Müdürü Orhan Akman, AK Parti Ezine İlçe Başkanı Mehmet Ünsal, MHP ilçe Başkanı Nurettin Açıkgöz, Malmüdürü Serpil Bulunmaz Obruk, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Eren, Müftü Ali Üney, Ezine Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Zuhal Özkay, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Hülya Güler, Sosyal Yard. ve Day.Mrk. Müdürü Ezgi Avkal, Ezine Ziraat Odası Başkanı Anıl Kahrıman, AK Parti Belediye Başkan Adayı Güray Yüksel,CHP Belediye Başkan Adayı Halil Büyükerol,  kamu kurum amir ve müdürleri, siyasi parti adayları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Bu kapanacak 0 saniye