16 Şubat 2026

EzineTürk

Haberin Doğru Adresi

MEHMET EKİMCİ’DEN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Mahmudiye Köyü Muhtarı Mehmet Ekimci, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Muhtar Ekimci mesajında şunları söyledi ;

“29 Ekim 1923; Türk Milleti’nin, yeniden doğduğu kutlu bir gündür. Viyana önlerindeki mağlubiyetten sonra hep geri çekilen ve sürekli toprak kaybeden bir Ulusun, Sakarya’da yeniden dirilişidir. Var olma ile yok olma arasında kalmış bir Milletin, “yaşlısıyla-genciyle, kadınıyla-erkeğiyle” topyekûn şahlanışının destanıdır.

Şehit Mezarlarının çiğnetilmediği, Vatan Topraklarının işgal kuvvetlerinden temizlendiği, önemli bir virajdır. Türk Milleti’ni esaret altına almak isteyen Emperyal Güçlere karşı verilen, milli bir mücadeledir. Bizi tarih sahnesinden silmek isteyen ve Türk’e kefen biçmeye kalkan Batılı Devletlere Dumlupınar’da vurulan, tarihi bir tokattır. 101 yıl önce tüm dünyaya karşı kazanılan, büyük bir zaferdir. Türk Milleti “dün olduğu gibi bugün de” istiklali ve istikbali uğruna canını seve seve vermeye hazırdır.

Bizi aydınlık geleceğimize taşıyan bu inançla, Cumhuriyet´in geleceğe büyük bir ümitle bakmamızı sağlayan gurur verici atılım ve başarıları, her türlü zorlu engelin aşılması konusunda bizlere güç vermesi dileğiyle.,Çanakkale’li hemşehrilerimizin, tüm ulusumuzun, Cumhuriyetimizin 101.. kuruluş yıl dönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor,.bu anlamlı günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyoruz.”