25 Nisan 2024

EzineTürk

Haberin Doğru Adresi

KENAN ÖZER, 19 MAYIS ATATÜRK’ ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

Kemallı Köü Muhtarı Kenan Özer, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Özer mesajında şunları söyledi ;

“Türk ve dünya tarihine yön vermiş, milli uyanışımızın sembolü, Türk Milletinin bağımsızlık umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı tarih olan 19 Mayıs, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisidir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a attığı o adım; esareti kabul etmeyen bir milletin bağımsızlığı uğruna verdiği büyük mücadelenin de ilk adımıdır. Milli irade ile atılan o adım, birlik ve beraberlik ruhu ile istiklal ve istikbal uğruna ödenecek en ağır bedellerin de ilk halkasıdır.

Geleceğimizin teminatı sevgili gençler;

Bir milletin istikbaline atılan o adımda olduğu gibi bugün de sizler, aynı ruh ve inançla özgürlük aşkına, vatan ve bayrak sevgisine sahip çıkmalı, bu yüce değerleri sizden sonraki nesillere aynı inanç ve kararlılıkla aktarmalısınız. Tarihten ve değerlerimizden aldığınız bu güçle memleketi geleceğe taşımak, dünyayı anlamak, gelişmeleri doğru yorumlayabilmek adına daha çok okumalı, araştırmalı, yeteneklerinizi geliştirmeli, yeniliklere ve değişimlere açık olmalısınız.

 Yüzümüzde Bandırma Vapurunun güvertesindeki kararlılık, yüreğimizde mavi gözlerden aldığımız cesaret, önümüzde Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin aydınlattığı yol hep ileri bakacağız. Meydanlardan, statlarda, sokaklarda yan yana olamasak da, birlikte marşlar söyleyemesek de 19 Mayıs coşkusunu hep birlikte yüreklerimizde yaşayacağız.

Tüm Ulusumuzun ve geleceğimizin teminatı Türk Gençliğinin 102. Yılında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mızı kutluyor, bizlere bu vatanı armağan eden ulu önder Atatürk’ü ve Samsun’da yakılan, Erzurum’da, Sivas’ta alevlenerek tüm Anadolu’yu saran bağımsızlık ateşine gönül veren kahramanları saygıyla anıyorum.

Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, attığı her adımda yanında yer alan kahramanlarımızı, o adımlar uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm Ulusumuzun, geleceğimizin teminatı sevgili gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”

About Post Author