Ezine Devlet Hastanesinde ilk kez Laparoskopik Sürrenalektmi (böbrek üstü bezi çıkarılması) ameliyatı yapıldı.
Ezine Devlet Hastanesine bel ağrısı şikayeti ile başvuran 71 yaşındaki hasta Mevlüt Kuyumcuoğlu’na Üroloji Uzmanı Op.Dr. Muhammed Maşuk Okumuş tarafından sol böbrek üstü bezinde 5.cm.lik tümör teşhisi kondu.
Yapılan ileri tetkikler sonucunda kitlenin alınmasına karar verildi.
Ezine Devlet Hastanesinde Anestezi Uzmanı Dr. İpek Mavili eşliğinde Op.Dr. Muhammed Maşuk Okumuş ve ameliyathane ekibi tarafından sol böbrek üstü bezindeki 5. cm.lik tümör laproskopik şekilde başarılı bir operasyonla alındı.
Hasta operasyonun ardından ikinci günde hastaneden şifa ile taburcu edildi.
Op.Dr. Muhammed Maşuk Okumuş bu tür ameliyatların genellikle Üniversite Hastaneleri veya 3. basamak eğitim araştırma hastanelerinde ekip eşliğinde yapıldığına dikkat çekerek, Ezine Devlet Hastanesinde ilk kez gerçekleşen bu operasyonun bu anlamda çok önem arz ettiğini ifade etti.





Daha fazla
MHP EZİNE İLÇE BAŞKANI HAKAN ÖZTÜRK ; “BAYRAMIMIZ MÜBAREK, BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN”
Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde Çocuk Kardiyolojisinde Devrim: “Çocuklarda Kalp Deliği Ameliyatsız Kapatıldı!
AK Partili Ayhan Gider Rakamlarla Konuştu: “AK Parti Hırsıza Sahip Çıkmaz, CHP Yolsuzluğu Magazinle Örtüyor!”