BİROL GÜNGÖRDÜ / EZİNETÜRK
AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin 65. yıldönümünde yaptığı açıklamada, bu tarihi olayın demokrasimize vurulan ilk büyük darbe olduğunu söyledi. Gider, millet iradesinin yok sayıldığı bu kara günün asla unutulmaması gerektiğini vurguladı.
“Milletin Sandıkta Kurduğu Düzen Tanklarla Yıkıldı”
Milletvekili Gider, 27 Mayıs sabahı yaşananları şu sözlerle hatırlattı:
“27 Mayıs 1960 sabahı, milletin sandıkta kurduğu düzen tanklarla, silahlarla yerle bir edildi. Milletin seçtiği bir Başbakan, hukukla ilgisi olmayan sözde mahkemelerde yargılandı, idam edildi. O gün sadece bir hükümet değil, demokrasimize olan güven de darağacına gönderildi.”
“Vesayet Zinciri 15 Temmuz’a Kadar Uzandı”
Ayhan Gider açıklamasının devamında, 27 Mayıs’la başlayan vesayetçi anlayışın, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimiyle tekrar sahneye çıktığını belirtti:
“Bu karanlık müdahale, siyasi tarihimizin kara bir lekesi olarak hafızalara kazındı. Bugün hâlâ vesayetçi anlayışın izleriyle karşılaşıyorsak; o zihniyetin tam anlamıyla yok olmadığını görüyoruz. 15 Temmuz’da bu zihniyet bir kez daha milletin iradesini hedef aldı ama bu kez millet ‘dur’ dedi.”
Gider, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğiyle birlikte halkın demokrasiye sahip çıktığını ifade etti.
“Demokrasi, Sonuca Saygı Duymaktır”
Gider, demokrasinin yalnızca sandığa gitmekle sınırlı olmadığını, çıkan sonuca da her şartta saygı duyulması gerektiğini belirtti. Türkiye’nin kaderini yalnızca milletin belirleyeceğini vurgulayan Gider, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bu ülkenin kaderini ne gizli mahfiller çizer, ne de vesayet odakları. Bu yetki sadece ve sadece milletindir. 27 Mayıs’ı unutmuyor, unutturmuyoruz. Başbakan Adnan Menderes’i ve bakanları Fatin Rüştü Zorlu ile Hasan Polatkan’ı rahmetle ve saygıyla anıyorum.”



Daha fazla
Yangın Riski Zirvede! Çanakkale Valiliği’nden Yangın Alarmı: “KÜÇÜK BİR KIVILCIM GELECEĞİMİZİ YAKABİLİR”
ANAHTAR PARTİ’Lİ KAYA’DAN HUBUBAT ALIM FİYATLARINA SERT TEPKİ: “MÜTEAHHİDE CÖMERT, ÇİFTÇİYE CİMRİ OLAN ANLAYIŞ TARIMI BİTİRİR!”
Milli Hafıza ve Çanakkale Ruhu Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi İle Avrupa’ya Taşınıyor