19 Ekim 2022 tarihinde yayımlanan ve kısaca “Dijital Hizmetler Yasası” olarak bilinen Dijital Hizmetlere Dair Tek Pazar Hakkındaki Tüzük, 25 Ağustos 2023 tarihi itibariyle Avrupa Birliği’nde (AB) uygulanmaya başladı.
AB Dijital Hizmetler Yasası Yürürlüğe Girdi
Temel internet hizmeti sağlayıcıları ile her türlü çevrimiçi platformu içeren ve dolayısıyla tüm “bilgi toplumu hizmetleri” sağlayıcılarını kapsayan Dijital Hizmetler Yasası ile yasadışı malların, hizmetlerin veya içeriğin çevrimiçi olarak kaldırılmasına yönelik kurallar, çok büyük platformlar için risk temelli eylemde bulunmaya yönelik yeni yükümlülükler, geniş kapsamlı şeffaflık önlemleri, küçüklerin korunmasına yönelik tedbirler ve ticari kullanıcıların izlenebilirliğine ilişkin yeni kurallar getirildi.
Yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte, AB’de faaliyet gösteren 19 çok büyük platform ve arama motoru veri toplama, gizlilik, dezenformasyon, nefret söylemi vb. konularda yeni kurallara uymaya zorunlu hale geldi.

Daha fazla
Bugün 18 Mart. Zafer günümüzdür. Kutlu olsun.
ÇANAKKALE OSB’DEN 18 MART ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ MESAJI
18 Mart Öncesi Anlamlı Ziyaret: Kaşdemir ve Heyeti Ankara’da Kahraman Komutanları Andı