24 Nisan 2026

EzineTürk

Haberin Doğru Adresi

Ayhan Gider: “Koltuk Sevdalısı Değiliz, Tek Derdimiz Memlekete Hizmet”

Meclis arasıyla birlikte Çanakkale’ye dönen Gider, teşkilat buluşmalarını sürdürüyor

Meclis arasıyla birlikte Çanakkale’ye dönen Gider, teşkilat buluşmalarını sürdürüyor

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, TBMM çalışmalarının sona ermesiyle birlikte soluğu memleketi Çanakkale’de aldı. Kentin dört bir yanında temaslarını sürdüren Gider, partililerle de bir araya gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda AK Parti Çanakkale İl Başkanı Ömer Faruk Göktürk ile birlikte partisinin 12 ilçe başkanıyla toplantı gerçekleştirdi.

“Koltuk sevdalısı değiliz”

Toplantıda önemli mesajlar veren Ayhan Gider, görevde kalma hırsına karşı uyarılarda bulundu. Hiçbir zaman koltuk meraklısı olmadığını vurgulayan Gider, “Sahipleri koltuktan kalkmak gerektiğinde kalkmamak için debeleniyorsa bir kabahati vardır; yanlış bir şeyler yapmıştır. Bizim partimizde, partinin bize bahşettiği görevleri suistimal edenlere yer yoktur” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Gider, “Bu bir bayrak yarışıdır. Zamanı geldiğinde bayrağı devretmemek, yarışın ruhuna aykırıdır” sözleriyle, görevlerin devredilebilir olması gerektiğine dikkat çekti. Teşkilat mensuplarına seslenen Gider, “İnanıyorum ki hepiniz günü geldiğinde görevlerinizi genç arkadaşlarımıza devretmek için bir saniye bile tereddüt etmeyeceksiniz” dedi.

“Hayvanseverlik, menfaat için yapılan iş değildir”

Konuşmasının devamında dikkat çekici bir konuya daha değinen Gider, hayvan yetiştiriciliği konusunda da net mesajlar verdi. Kuzu yetiştiriciliğinin hayvanseverlik olarak sunulamayacağını belirten Gider, “Kesmek için yetiştirdiğin hayvan, hayvanseverlik değildir. Eğer bir şeyi kendine menfaat için yapıyorsan, bu hizmet değil, ticarettir” diye konuştu.

“Aferin peşinde koşanlar işgalci konumundadır”

Milletvekili Ayhan Gider, siyasette beklentiyle hareket eden kişilerin hem topluma hem de kendilerine zarar verdiklerini vurguladı. Görevin bir şuurla yapılması gerektiğini ifade eden Gider, “Aferin peşinde koşmak, ikincil beklentilere düşmek; insanı sadece bu görevlerde işgalci konumuna sokmaz, insanlıktan da çıkarır” şeklinde konuştu.