AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, bu hain teşebbüsün yalnızca bir darbe kalkışması değil, milletin bağımsızlığına ve iradesine yönelmiş en alçak saldırılardan biri olduğunu belirtti.
“15 Temmuz, Yürekle Direnen Bir Milletin Gecesidir”
Milletvekili Ayhan Gider, 15 Temmuz’un sıradan bir darbe girişimi değil, milletin tanklara, tüfeklere, jetlere karşı yüreğiyle direndiği tarihi bir gece olduğunu vurguladı. Gider, “Bu millet, vesayet odaklarına ve dış güçlerin maşası olan ihanet şebekelerine asla boyun eğmeyeceğini tüm dünyaya ilan etti.” dedi.
“Korku Bu Topraklarda Barınmaz”
Gider, 15 Temmuz gecesi sosyal medya hesabından yaptığı “Uçaklar inecek. İnmeyeni indirirler. Menderes’in ve koca bir milletin ahı için!” paylaşımını hatırlatarak, bu sözlerin Türk milletinin istiklaline nasıl sahip çıktığını gösterdiğini ifade etti.
Milletvekili, “Türk milleti, vatan söz konusu olduğunda tarih boyunca asla geri adım atmamıştır. O gece de aynı ruhla, cesaretin bu topraklarda nesilden nesile aktarıldığını tüm dünya gördü.” şeklinde konuştu.
“Recep Tayyip Erdoğan’ın Liderliği, Darbecilerin Planını Bozdu”
Gider, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ve liderliğinin milletin iradesiyle birleşmesiyle birlikte darbe girişiminin başarısız olduğunu ifade etti. “O gece liderine güvenen bir milletin neleri göze alabileceğini herkes gördü. 15 Temmuz, sadece bir direniş değil; aynı zamanda bir dirilişin adıdır.” dedi.
“Unutmadık, Unutturmayacağız”
Milletvekili Ayhan Gider, açıklamasının sonunda 15 Temmuz’un unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğini vurguladı.
“Bugün hâlâ bu hain kalkışmayı hafife alanlar, gerçek failleri gizlemeye çalışanlar var. Ancak nafile. Bu millet, neye karşı durduğunu ve neyi savunduğunu asla unutmaz. Bizim görevimiz; şehitlerimizin emanetine, gazilerimizin onuruna sahip çıkmak ve devletimizi sinsi yapılardan korumaktır.” diye konuştu.



Daha fazla
MHP EZİNE İLÇE BAŞKAN ÖZTÜRK’ÜN BERAT KANDİLİ MESAJI
Ezine Ziraat Odası Başkanı Serkan Zehir’den Berat Kandili Mesajı
Çanakkale Valiliğinden Kuvvetli Yağış Uyarısı