BİROL GÜNGÖRDÜ / EZİNETÜRK
Üç Gün Süren Çalıştayda Uzmanlar Bir Araya Geldi
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından, bölgenin hem doğal hem de kültürel değerlerini yangınlara karşı koruma amacıyla düzenlenen çalıştay, üç gün süren yoğun bir programla tamamlandı. Conkbayırı ve çevresinde gerçekleştirilen bu kapsamlı etkinlikte, yangın önleme, risk analizi ve müdahale stratejileri masaya yatırıldı.
Yangına Hassas Bölgeler Belirlendi
Çalıştay boyunca, alanın yangına hassas noktaları uzman ekipler tarafından analiz edilerek riskli bölgeler tespit edildi. Olası yangın senaryoları üzerinden detaylı değerlendirmeler yapılırken, sunumlar ve teknik analizler ışığında etkili bir yangın risk yönetimi planı oluşturulması için önemli kararlar alındı.
Tarihi Alan Başkanından Açıklama
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Tarihi alanımızda şu anda en öncelikli konumuz yangın tehlikesi. Tüm kurumlarla iş birliği içinde çalışarak, öncelikle yangınların çıkmasını önlemeye, Allah korusun bir yangın durumunda ise en az zararla atlatmaya çalışıyoruz. Burasının ağacı, fidanı, çiçeği, böceği, canlısı bizim için çok kıymetli. Ziyaretçilerimiz ise hepsinden daha değerli. Yangınla ilgili devletimizin ilgili kurumlarıyla çalışmalarımız kararlılıkla sürecek.”
Risklere Karşı Ortak Akıl ve Koordinasyon
Akademisyenlerin yanı sıra çeşitli kamu kurumları ve yerel paydaşların da katkı sunduğu çalıştayda, kurumlar arası koordinasyonun önemi bir kez daha vurgulandı. Katılımcılar, yangın önleme çalışmalarında ortak aklın ve birlikte hareket etmenin kritik rolüne dikkat çekti.
Kültürel Miras İçin Proaktif Adımlar
Gelibolu Yarımadası’nın tarihi ve ekolojik mirasını korumak adına proaktif adımlar atan Tarihi Alan Başkanlığı, bu tür çalıştaylarla önleyici tedbirleri güçlendirmeyi ve sürdürülebilir koruma yöntemlerini devreye sokmayı hedefliyor.








Daha fazla
ANAHTAR PARTİ ÇANAKKALE İL BAŞKANI İSMAİL KAYA: “ÖZGÜR VE TARAFSIZ BASIN DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR”
Anahtar Parti İl Başkanı İsmail Kaya: “23 Bin 552 TL’lik Emekli Maaşı Artışı Emeklilerin Geçim Sorununu Çözmez”
Küresel Dev Heidelberg Materials Rüzgarıyla Akçansa’da ‘Yeni Dönem Yeni Hedefler’