Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından başarılı bulunan “Bigadiç Alternatif Turizm Destinasyonunu Güçlendirme” isimli proje için sözleşme imzaları atıldı. GMKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcı ve GMKA uzmanlarının katılımıyla gerçekleştirilen imza töreni, Bigadiç’in alternatif turizm potansiyelini artırmayı amaçlıyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren GMKA, Alternatif Turizm Destinasyonlarının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Bigadiç Belediyesi’nin sunduğu projeyi başarılı buldu. Bu proje ile Bigadiç’in alternatif turizm potansiyeli güçlendirilerek, hedef kitlenin çeşitlendirilmesi, altyapının geliştirilmesi ve dijital teknolojiler kullanımı aracılığıyla bölge turizm potansiyelinin tanıtılmasına katkı sağlanması amaçlanıyor.
Proje kapsamında Bigadiç’in alternatif turizm destinasyonunun geliştirilmesi ve tanıtılması ile turizm faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi hedefleniyor. Türkiye’de kıyı turizmi kadar kültür, gastronomi, doğa gibi alternatif turizm olanaklarına da sahip olan Güney Marmara Bölgesi’nde, Covid-19 pandemisi sonrası turizm tercihlerinin değişmesiyle alternatif turizme olan ilgi artmıştır. Bu yeni projelerle Bigadiç, turizm potansiyelini artırmaya devam ediyor.
Bigadiç, tarihi, doğası, gastronomisi ve termal kaynakları ile zengin bir ilçedir ve daha önce 2018 yılında GMKA destekli “Markalaşma Yolunda Bigadiç” projesi ile bölgenin en büyük rekreasyon merkezlerinden biri haline gelmiştir. Yeni proje ile Bigadiç’in turizm potansiyeli daha da artırılacak.
Proje kapsamında konaklama, sosyal yaşam, spor-etkinlik alanları ve botanik bahçesi oluşturularak hidroterapi merkezi, millet bahçesi ve termal suyu ile sağlık, rekreasyon ve butik tatil turizmi merkezi haline gelmesi planlanmaktadır. Ayrıca, ilçede yaşam tarzları, kültürü yeni nesile ve gelecek kuşaklara tanıtmak için taş evlerle oluşturulan köy konsepti, yeni taş evler, spor alanları, yaşam alanları ve etkinlik alanları ile genişletilerek turizm çeşitlendirilmiş bir yapı oluşturulacaktır.
Proje 24 ay sürecek ve ziyaretçi sayısı, turizm geliri, istihdam, çevre alanı büyüklüğü, rekreasyon alanı büyüklüğü, parkur uzunluğu, yeşil alan büyüklüğü ve sosyo-kültürel mekan sayısında artışlar sağlayarak bölge turizmine büyük katkı sağlayacak.
Daha fazla
2025/1. Dönemine İlişkin Engelli ve Eski Hükümlü Proje Başvuruları Başladı
“BU TOPRAKLARDA ZEYTİN ÜRETMEK TARİHSEL VE SOSYAL SORUMLULUĞUMUZDUR” ADLI PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ
ÇANAKKALE’DE AMBULANS HELİKOPTER TÖRENLE HİZMETE BAŞLADI