Sağlık Bakanlığı tarafından Dolar kurundaki dalgalanma ve artan maliyetlerin gerekçe gösterilerek, sağlık helikopterler hizmetinin iptal edildiği haberler ile ilgili basın açıklaması yapıldı.
Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi ;
“Bazı yayın organlarında çıkan haberlerde helikopter ambulansların mali koşullar sebebiyle sayılarının düşürüldüğüne dair bilgi ve yorumlara yer verildiği görülmüştür. Mevcut uygulamanın içeriği ile bağdaşmayan bu yanlık bilgileri düzeltme ihtiyacı doğmuştur.
Ülkemizdeki hava ambulansı hizmeti 2008 yılından beri helikopterlerle ve 2010 yılından beri de hem helikopter hem de uçak ambulanslarla sağlanmaktadır. Anılan tarihten beri helikopter ambulanslarımız ile 39 bin 24 hasta ve 230 organ, uçak ambulanslarımız ile ise 14 bin 624 yurt içi, 1.165 yurt dışı hasta ve 818 organ taşınmıştır.
Uçuş planlamaları yapılırken, dikkat edilen birçok havacılık kuralı iklim koşulları, lojistik avantajlar değerlendirilerek, hizmet planlaması en uygun şekilde yapılmakta ve atıl kapasite oluşmasına izin verilmemektedir.
2021 yılı Ekim ayından beri yapılan planlama ile 12 helikopter ve 8 uçak ambulans kapasitesi ile hizmet sunumu ülke sathını kapsayacak şekilde verilmeye devam etmektedir.
Sürekli iyileşme çalışmaları ise devam etmekte ve yeni planlamalara dayalı olarak hazırlıklarımız devam etmektedir. Uygulamanın ekonomik tedbirle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Birinci önceliğimiz vatandaşımızın her koşulda, sağlık hizmetine erişimini temin etmektir. Kamuoyuna saygı ile arz olunur”
Daha fazla
EZİNETÜRK & BİROL GÜNGÖRDÜ 19 MAYIS MESAJI
MHP ÇANAKKALE MERKEZ İLÇE BAŞKANI ALPARSLAN ÇELİK’İN 19 MAYIS MESAI
ÇOMÜ ve Birlikten Kaliteli Ezine Peyniri İçin Stratejik İş Birliği