27 Nisan 2024

EzineTürk

Haberin Doğru Adresi

TKDK IPARD II 8. ÇAĞRI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ÇTB’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Türkiye Cumhuriyeti adına Avrupa Birliği’nin Katılım öncesi Mali Yardım aracı olan IPA’nın Kırsal Kalkınma Bileşeni (IPARD II) kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin sekizinci başvuru çağrı ilanına çıktı.

Bu kapsamda Çanakkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Çanakkale Ticaret Borsası ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu işbirliğinde 05.12.2019 Perşembe günü Çanakkale Ticaret Borsası Konferans Salonunda “IPARD II Programı Sekizinci Başvuru Çağrı İlanı Kapsamına Giren Destekler Hakkında Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi.

Çanakkale Ticaret Borsası Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ, Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Hasan İskender, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Uysal, Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Akgül, TKDK uzmanları, danışman firmalar, Oda ve Borsalara bağlı kobiler ve üreticiler katılım sağladı.

Toplantının açılış konuşmaları Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ, ve TKDK İl Koordinatörü Hasan İskender tarafından gerçekleştirildi.

Açılış konuşmalarının ardından TKDK İl Koordinatörü Hasan İskender tarafından katılımcılara bir sunum gerçekleştirildi.

Sunumda Hasan İskender öncelikle, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun yapısı, faaliyetleri, IPARD I, IPARD II başvuruları, İlimize kazandırdığı yatırımlar, genel değerlendirmelerden bahsetti.

İskender, Başvuru kabulüne ilişkin bu çağrıda, IPARD Programı 2014-2020 dönemi kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmeler tarafından destek almak üzere yapılacak başvurular ile ilgili olduğunu belirterek, desteklenen sektörlerin  Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması (103-1), Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması (103-2) ,Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması (103-3) , Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması (103-4) ve Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması (103-5) olduğunu vurguladı.

Koordinatör İskender söz konusu sektörler için ayrıca, genel uygunluk kriterleri, mesleki yeterlilik, sıralama ve seçim kriterleri, destek verilecek uygun harcama alanları ve uygun olmayan harcamalar ilgili de detaylı bilgiler verdi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Koordinatörü Hasan İskender’in sunumunun ardından, katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından toplantı sona erdi.

 

About Post Author