26 Nisan 2024

EzineTürk

Haberin Doğru Adresi

EZİNE’DE “MERAKLI MİNİK İZCİLER KAMPTA” ETKİNLİĞİNDE MİNİK YÜREKLERDE DOĞA SEVGİSİ

Ezine Cumhuriyet Anaokulunda “Okullarda Orman Projesi” yıllık eylem planı kapsamında “Meraklı Minik İzciler Kampta” isimli doğa etkinliği gerçekleştirildi.

Ezine Cumhuriyet Anaokulu’nda, ormanların sürdürülebilir yaşam için sahip olduğu değerin ve önemin çocuklara  öğretilmesi; kültürel, ekolojik, ekonomik ve sosyal değeri bulunan ormanların özelliklerinin ve değerinin çocuklara anlatılması hedeflenen ve Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (Foundation For Environmental Education – FEE) tarafından  orjinal ismi “Learning About  Forest-LEAF” olan Okullarda Orman Programı kapsamında “Meraklı Minik İzciler Kampta” isimli doğa etkinliği gerçekleştirildi.

Okulun bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte,  okulun bahçesinde bulunun etrafı ağaçlarla çevrili alanda öğrenciler  ile birlikte kamp  çadırları ve  kamp malzemeleri kullanılarak bir izci kampı oluşturuldu.

Okul Müdürü Dila Çankaya etkinliğin amacının öğrencilere Biyolojik Çeşitlilik  hakkında bilgilendirme yapmak olduğunu belirterek, çalışmanın Türkçe dil faaliyetleri, müzik etkinliği,  fen ve doğa çalışması, drama, orf çalışması etkinliklerinden oluşturulduğunu söyledi.

Okulun Okulöncesi Eğitimi Öğretmenleri Şirvan Yeşildağ, Ümran Kaya Karacan, Mehtap Turan, Biyolojik çeşitlilik  hakkında eğitim materyalleri de kullanılarak öğrencilere konu ile ilgili  bilgilendirme yaptı ve öğrenciler ile birlikte doğadan toplamış oldukları malzemeleri incelediler.

Okulun Okul Öncesi Eğitimi Öğretmeni  Ece Yavuzyılmaz tarafından Ukulele enstrümanı kullanarak biyolojik çeşitlilik konusuna yönelik şarkılar söylendi. Öğretmenler Arzu Çetinkaya, Seval Tayhan Türkan, Derya Bedir Ersoy,  Ece Yuavuzılmaz ve Şirvan Yeşildağ ile birlikte atık malzemeler kullanılarak oluşturulan ritim aletleri kullanılarak Orf  çalışması gerçekleştirildi.

Öğrenciler atık malzemelerden yapmış oldukları davulları ve doğadan toplamış oldukları dal parçalarını kullanarak ritim çalışması yaptılar. Etkinlik sonunda öğrenciler “Minik İzciler” isimli şarkı eşliğinde drama çalışması yaparak “Meraklı Minik İzciler Kampta” isimli doğa etkinliğini tamamladılar.

Orijinal ismi “Learning About Forest-LEAF” olan Okullarda Orman Programı, Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (Foundation For Environmental Education – FEE) tarafından 1999 yılında yürütülmeye başlandı. Bugün 28 ülkenin FEE’ye bağlı olarak yürütmekte olduğu bu Programa Türkiye TÜRÇEV’in programlarından biri olarak 2004 yılında katıldı.

2020-2021 Eğitim Öğretim yılında Türkiye genelinde 311 okulda çalışmaları sürdürülmekte olup, Cumhuriyet Anaokulu  “Okullarda Orman Projesi” ni 2018 yılından bu yana yürütmekte. 

Cumhuriyet Anaokulu  ayrıca “Orman Bayrağı”na sahip.

 

 

About Post Author